5 tips voor de inrichting van de woonkamer

Bron: Destijdsch.nl

1. Kies praktische stoffen

Over stoffering gesproken, het is vooral belangrijk dat een zitkamer in de woonkamer niet alleen comfortabel maar ook duurzaam is. Wat dit betekent, hangt af van je gezin. Je hebt misschien baby’s of kleine kinderen, huisdieren of niet, en ze kunnen rommelig of opgeruimd zijn. Over het algemeen zijn mid-tone stoffen de veiligste keuze, omdat zeer lichte of donkere tinten gemakkelijk vuil en slijtage vertonen.

2. Verwerk Hout in het interieur

We kunnen niet over textuur praten zonder over hout te praten, een van de top materialen om een ​​woonkamer een warm gevoel te geven. Er zijn zoveel manieren om hout toe te voegen, die elk een ruimte een beetje uitnodigender zullen maken. Beschouw wandpanelen, bijzettafels, verplaatsbare krukken, fotolijsten, bankpoten en oude deuren als slechts enkele van de vele opties.

3. Bekleding mixen

Een van de veiligste manieren om dit te doen, is door leren stoelen te combineren met een stoffen bank of omgekeerd, zodat de materialen op een duidelijk opzettelijke manier contrasteren. Het geeft het woonkamer ontwerp een zekere diversiteit, die leden van het gezin ook verschillende opties kan geven om aan hun zit voorkeuren te voldoen.

4. Voeg een vleugje kleur toe

Hoewel je een prachtige ruimte kunt creëren zonder levendige tinten, kan het toevoegen van zelfs een klein beetje kleur aan een woonkamer een heel eind bijdragen aan het creëren van een ontspannen en uitnodigende sfeer. Kijk bij twijfel naar een vrolijk blauw – het is een tint waar meestal iedereen het over eens kan zijn. Het contrasteert perfect warme elementen zoals leer en hout, en het voelt net neutraal genoeg aan om met vrijwel alle andere toekomstige accentkleuren te werken.

5. Voeg een tapijt met patroon toe

Patronen zijn een krachtig ontwerp hulpmiddel dat een woonkamer energie geeft en het uiterlijk van vlekken of slijtage minimaliseert. Een tapijt met een patroon brengt deze voordelen naar de “vijfde muur” – de vloer – die tegelijkertijd een zithoek verankert en de hele kamer een gevoel van leven geeft. Zelfs als je al vloerbedekking hebt, overweeg dan om een ​​vloerkleed toe te voegen aan je zithoek. De eerste keer dat je het oprolt om naar de stomerij te gaan na een grote lekkage, zul je blij zijn dat je het daar had.