Een huis renoveren: Checklist voor een goed gepland project

Dus je bent klaar om je droomhuis te realiseren door te verbouwen? Nou, dit is nog maar het begin. Je moet je huisproject zo plannen dat het je tijd, geld en veel stress bespaart. Wat je nodig hebt, is een checklist die je huis renovatie budgetbewust, handig, probleemloos en leuk maakt!

Of je nu net een opknapper hebt gekocht of in een huis woont dat veel TLC nodig heeft, planning vooraf is essentieel. Zeker omdat het verbouwen van een huis niet goedkoop is. Bovendien kan een slordige huis make-over snel ontsporen als je niet oppast!

Een checklist voor het renoveren van een huis zorgt ervoor dat u alle belangrijke stappen van een woningrenovatie aflegt, weet wat je tijdens het proces kunt verwachten en dat je uiteindelijk niets essentieels overslaat. Hier is een checklist voor woningrenovatie die je goed van pas zal komen – hoe groot of klein je project ook is. Het houdt je huis renovatie-ideeën op een budget en op het juiste spoor (Bron: Schneider Electric).

Maak een plan

Elke goede woningrenovatie begint met een goed plan. Het maken van een woning renovatieplan is het eerste dat je moet doen bij het renoveren van een huis. Je moet analyseren waarom je renovatie nodig hebt – of het nu gaat om het bijwerken van een deel van je huis, voor vervanging of reparatie, het installeren van nieuwe stopcontacten en leidingen, om de toegankelijkheid van je huis te verbeteren of om je huis voor te bereiden op een verkoop.

Stel een budget voor woningrenovatie op

Stel je voor, je zit midden in een grootschalige verbouwing van je woonkamer en je hebt geen geld meer! Daarom is het het beste om je geld limiet te kennen en je portemonnee stevig vast te houden door middel van een goed doordacht budget voor woningverbetering. Experts zijn van mening dat men altijd 20 tot 25 procent aan het geschatte budget moet toevoegen om onverwachte kosten en verborgen kosten te dekken.

Huur de juiste aannemers

Tenzij je een enthousiaste doe-het-zelver bent, zou je het gedoe van een woningrenovatie aan professionals willen overlaten. Vergeet niet hun verwijzingen, werkportfolio, licenties, aannemers verzekering en getuigenissen van klanten te controleren. Als ze lid zijn van handelsorganisatie, is de kans groot dat ze hun werk grondig zullen doen.