Hoe een woonkamer te versieren?

Of je stijl nu traditioneel of modern is, ontspannen of formeel, gedurfd of ingetogen, je woonkamer moet een plek zijn waar je je op je gemak kunt voelen, op je hoede kunt zijn en quality time kunt doorbrengen met vrienden, familie of gewoon jezelf. Het is een kunst om een ​​kamer in te richten die er geweldig uitziet en goed werkt voor jou. Dus voordat je met je pro een woonkamer opnieuw inricht, bewapen jezelf met een paar tips en trucs voor ontwerpers. Hier zijn enkele van mijn favorieten (bron: ShopX).

1. Mix licht en donker

Wanneer een woonkamer helemaal wit en licht is, kan deze te “schoon” en ongenaakbaar aanvoelen. Als het helemaal donker is, kan het aanvoelen als een grot. Maar het mengen van donkere en lichte kleuren zorgt voor een dynamische look met diepte en balans. Het ontwerp van elke ruimte profiteert van de opname van op zijn minst een beetje wit en een beetje zwart.

2. Contrasteer je neutrale kleuren

Naast wat wit en wat zwart, gaat het decoreren van een woonkamer met een verscheidenheid aan contrasterende neutrale tinten een heel eind om het een rijk en gastvrij gevoel te geven. Als voorbeeld contrasterende witte muren, karamelliseer met een leren bank, messing beslag en blauw grijze kasten met elkaar, wat hun verschillende afwerkingen en ondertonen benadrukt. Hierdoor voelt het palet rijk aan, zelfs voordat andere belangrijke elementen, zoals kleur, patroon en textuur, zijn toegevoegd.

3. Speel met textuur

Textuur is gemakkelijk over het hoofd te zien bij het inrichten van een woonkamer, vooral omdat we het niet zozeer zien als aanraken. Maar het is belangrijk om een ​​woonkamer gezellig te maken, en dat geldt voor pluche texturen die aantrekkelijk zijn voor aanraking en hardere texturen die contrast toevoegen. Gebruik leer, katoen, wol, metaal, steen, glas, planten en zoveel mogelijk andere texturen.

4. Mix je bekleding

Natuurlijk bieden de meeste meubelzaken je de mogelijkheid om een ​​hele woonkamerset in bijpassende stoffering te kopen, maar dat betekent niet dat je het moet doen. In een formele zithoek kan bijpassende bekleding een gevoel van volwassenheid en orde geven, maar als je wilt dat een woonkamer gezellig en gastvrij aanvoelt, mix en match je gestoffeerde stukken om het ontwerp een beetje meer persoonlijkheid te geven.