Manieren om schaduw te creëren voor je tuin

Laat je niet uit je tuin drijven door de zon. Neem je buitenruimte terug met een van deze slimme ideeën om schaduw te creëren (bron: Rainbow).

Tafel Paraplu

Je kunt de eenvoud van een parasol op een tuintafel niet verslaan. Ze zijn ontworpen om in een gat in het midden van een tuintafel te glijden en in een verzwaarde basis (vaak apart verkocht) voor stabiliteit. Je kunt upgraden naar een paraplu die is uitgerust met LED-verlichting op zonne-energie die aangaat wanneer de zon ondergaat. En als je in een winderige omgeving woont, zoek dan naar een paraplu met ventilatie, ook wel een marktparasol genoemd. Tafel nodig voor op je tuin? Neem een ​​weekend en bouw er een die plaats biedt aan een parasol voor extra schaduw.

Schaduw zeil

Deze luchtig ogende schaduw gevers, ook wel zonnezeilen genoemd, zijn grote stukken stof die elk moment lijken te kunnen vliegen. Ze kunnen tijdelijk of permanent geplaatst worden, afhankelijk van de duurzaamheid van de constructie en de stof en de wijze van plaatsing. Meestal worden de hoeken met een touw aan bomen bevestigd of op haken aan het huis en aan palen geïnstalleerd. Ze kunnen een voordelige optie zijn, vooral als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing.

Uitvalscherm

Een definitieve optie is het aanschaffen van een uitvalscherm, deze wordt vaak bevestigd aan het huis of eventueel aan de schuur en klapt zich uit om schaduw te creëren in de tuin. Een uitvalscherm komt in verschillende kleuren en is bestendig tegen een briesje, wanneer er veel wind waait is het geen aanrader om een uitvalscherm te gebruiken.  

Bomen

Ze zijn geen oplossing voor de korte termijn, maar verderop kan een volwassen boom veel verkoelende schaduw bieden voor in de tuin. En wie houdt er niet van om onder een boom te zitten? Maar kies zorgvuldig. Vermijd bomen die fruit of rommelige zaden in je tuin kunnen laten vallen. En plant met zorg, zodat dat de boom een goede start krijgt en voldoende ruimte heeft om tot volwassenheid te groeien.