Tips voor thuiswerken

Door de COVID-19 pandemie werken meer mensen dan ooit vanuit huis. Of je nu nieuw bent in het werken op afstand of gewoon op zoek bent naar een hoger niveau, deze tips van een professional op afstand kunnen je helpen productief te blijven en het evenwicht te bewaren (bron: thuiswerkwinkel).

1. Houd vaste uren aan

Stel een schema op en houd je eraan… meestal. Het hebben van duidelijke richtlijnen voor wanneer te werken en wanneer het een dag moet zijn, helpt veel externe werknemers om de balans tussen werk en privé te behouden. Dat gezegd hebbende, een van de beste voordelen van werken op afstand is flexibiliteit, als de baan dit toelaat. Soms moet je je dag verlengen of vroeg beginnen om rekening te houden met de tijdzone van iemand anders. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je eerder dan normaal klaar bent of de volgende ochtend een beetje uitslaapt om het goed te maken.

2. Creëer een ochtendroutine

Beslissen dat je aan je bureau gaat zitten en op een bepaald tijdstip aan het werk gaat, is één ding. Het creëren van een routine die je naar de stoel leidt, is een andere. Een routine kan krachtiger zijn dan een klok om je elke dag op weg te helpen. Wat in je ochtendroutine geeft aan dat je op het punt staat te gaan werken? Misschien is het een kopje koffie zetten voordat je aan je to-do-lijstje gaat. Het kan zijn dat je na het joggen of aankleden naar huis terugkeert. (Het dragen van pyjama’s is voor sommigen een extraatje om thuis te werken, maar een slechte strategie voor anderen.) Zoek naar een bestaande gewoonte die je hebt, zoals je tanden poetsen of binnenkomen van een hondenuitlaat, om als je signaal te fungeren. Op die manier kun je de nieuwe gewoonte om uw werkdag af te trappen aan te pakken.

3. Houd een speciale kantoorruimte aan

In een ideale wereld zouden externe medewerkers niet alleen een speciaal kantoor hebben, maar ook twee computers met een bureau verstelbaar hebben, een voor werk en een voor persoonlijk gebruik. Het is veiliger voor de werkgever en je kunt al jouw NSFW-activiteiten privé doen. Maar niet iedereen heeft een logeerkamer om als kantoor in huis te gebruiken, en het houden van twee machines is niet altijd realistisch. Wijs in plaats daarvan een bureau of tafel en enkele randapparatuur toe die alleen voor werk wordt gebruikt. Wanneer je laptop bijvoorbeeld is aangesloten op de monitor en het externe toetsenbord, is het werktijd. Als het op je schoot ligt, is dat persoonlijke tijd. Misschien wil je zo ver gaan als het partitioneren van je harde schijf en het maken van een apart gebruikersaccount voor je werk. Door zelfs kleine punten van onderscheid te maken tussen werktijd en persoonlijke tijd, weten je hersenen wanneer je vrij bent, en dat draagt ​​bij aan een betere balans tussen werk en privé.